یکپارچگی حسی!

با معنای “یکپارچگی حسی” آشنا شوید و در ادامه معنای حس عمقی را درک کنید.

یکپارچگی حسی فرآیندی است که طی آن اطلاعات را از طریق حواس خود دریافت می کنیم، این اطلاعات را سازماندهی کرده و از آن برای شرکت در فعالیت های روزمره استفاده می کنیم.

نمونه ای از یکپارچگی حسی عبارت است از:
• هنگامی که کودک غذا را به دهان می آورد، بوی غذا را می فهمد.
• چشیدن غذا
• احساس بافت غذا
• تشخیص اینکه این غذا چیست و آیا بیشتر می خواهد یا نه

آیا می دانستید که 7 حس در انسان وجود دارد؟
درست خواندید! اکثر مردم فکر می کنند فقط 5 حواس در انسان وجود دارد، اما در واقع 7 حواس وجود دارد.
پس حواس 7 گانه چیست؟
1. بینایی
2. شنوایی (شنیداری)
3. بویایی (بویایی)
4. طعم (چشایی)
5. لمسی (لمسی)
6. دهلیزی (حرکت): حس حرکت و تعادل که به ما اطلاعاتی درباره مکان سر و بدن ما در فضا می دهد. به ما کمک می کند هنگام نشستن، ایستادن و راه رفتن، راست بمانیم.
7. حس عمقی (وضعیت بدن): آگاهی از وضعیت حرکت، تعادل، و مکان خود بر اساس احساس، که به ما می گوید اعضای بدن ما نسبت به یکدیگر کجا هستند. همچنین اطلاعاتی در مورد چگونگی استفاده از نیرو به ما می دهد ، به ما این امکان را می دهد چیزی شبیه شکستن تخم مرغ نه له کردن تخم مرغ در دستانمان.

حس عمقی چیست؟

برای اینکه بفهمید حس عمقی چیست ، چشمان خود را ببندید و دستان خود را دراز کنید. بازوها و دستان خود را به اطراف حرکت دهید. حتی با چشمان بسته می توانید تشخیص دهید که دستانتان چقدر از بدنتان فاصله دارد یا چقدر نزدیک است؟ این حس عمقی شماست!

حس عمقی حس آگاهی بدن است. این به ما می گوید که اعضای بدن ما کجا هستند بدون اینکه نیازی به جستجوی آنها داشته باشیم. این کمک می کند تا بدانیم قسمت های بدن نسبت به یکدیگر کجا هستند، که مهارت های هماهنگی ما را تقویت می کند. همچنین به ما می گوید که در هنگام نگه داشتن، هل دادن، کشیدن یا بلند کردن اشیاء چه مقدار نیرو را به کار ببریم.

حس عمقی از کجا می آید؟

حس عمقی توسط گیرنده های خاصی در عضلات، تاندون ها و پوست تشخیص داده می شود. این گیرنده‌ها با مغز ما ارتباط برقرار می‌کنند تا به ما بگویند قسمت‌های بدن ما در کجای فضا هستند.
در سال‌های اولیه زندگی، حس عمقی در حال رشد ما، نقشه‌ای در ذهن ما از محل قرارگیری اعضای بدنمان ایجاد می‌کند. بینایی به حس عمقی کمک می کند ، اما برای اینکه بدانید اعضای بدن شما کجا هستند، لازم نیست اعضای بدن خود را ببینید.

چند نمونه از حس عمقی؟

• لمس صورت، یا لمس دست و پا: یکی از نقاط عطف 4 تا 6 ماهگی کودک، “پیدا کردن پاهای خود” است، جایی که آنها با دست پاهای خود را لمس می کنند. این نقطه عطف با ایجاد یک نقشه ذهنی از بدن ممکن می شود.
• برس زدن مو: حس عمقی به ما کمک می‌کند بفهمیم بازویمان در کجاست و به ما کمک می‌کند بدون اینکه با برس به صورت خود ضربه بزنیم به موهایمان برسیم. این به ما کمک می کند تا هنگام برس زدن موهای خود از نیروی مناسب استفاده کنیم تا دردی ایجاد نکنیم.
• نگه داشتن تخم مرغ: حس عمقی به ما می گوید که در هنگام نگه داشتن تخم مرغ چه مقدار نیرو به کار ببریم تا ترک نخورد.
• انجام یک ورزش: حس عمقی به دانستن اینکه دست را تا چه اندازه برای گرفتن توپ باید دراز کرد، یا اینکه چقدر به پا فشارآوریم تا به توپ ضربه بزند یا روی یک پایه قدم بگذارد کمک می کند.
• نوشتن یا طراحی: حس عمقی به ما می‌گوید نوشتن چقدر سخت است، بنابراین ابزار نوشتن خود را روی کاغذ به اندازه فشار میدهیم.

نشانه هایی که کودک شما ممکن است دچار مشکل حس عمقی باشد چیست؟

مسئله پردازش حس عمقی می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. گاهی اوقات به نظر می رسد عدم کنترل خود میباشد. از آنجایی که دانستن میزان نیرو بخشی از حس عمقی است ، کودکانی که مشکل حس عمقی دارند ممکن است خیلی سخت بنویسند و وسایل نوشتن خود را بشکنند، یا ممکن است مرتباً اشیاء را رها کنند.

چگونه می توانید به رشد حس عمقی کودک کمک کنید؟

• نوزاد را در ماه های اولیه قنداق کنید. این به نوزاد کمک می‌کند تا با قسمت‌های بدنش در تماس باشد.
• حرکات کششی و ماساژ کودک را انجام دهید تا کودک بتواند نقشه بدن خود را در ذهن خود بسازد.
• زمان شکم را انجام دهید . فعالیت های بدنی متناسب با سن کودک و همچنین نقاط عطف حرکتی مانند خزیدن و راه رفتن را تشویق کنید .
• بازی انجام دهید. بسیاری از بازی های کودک به رشد این حس کمک می کنند.
مثلا در حدود 6 ماهگی، اشیاء بافت مختلف را در یک جعبه قرار دهید (مثلا روسری) و اجازه دهید کودک آنها را از سوراخی در جعبه بیرون بکشد.

What is Proprioception? Understanding the “Body Awareness” Sense

Sensory

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید