تغییر الگوی خواب کودک میتواند زمان بندی خواب خوب برای کودک تان را به چالش بکشد.
بسیاری از والدین می دانند که چقدر زمان و طاقت لازم است تا کودک بخوابد.
هنگامی که والدین به یک زمان بندی خوب در خواب کودک دست پیدا می کنند، احساس یک پیروزی بزرگ و یک آرامش بزرگ می کنند!
پذیرفتن این موضوع سخته که وقتی کوچولوی شما که همیشه در طول شب خواب بوده، بدون هیچ دلیلی در طول شب از خواب بیدار می شود. این یک تغییر الگو در خواب کودک است.
ممکن است تعجب کنید که چه چیزی تغییر کرده است:
آیا آن ها به خاطر چیزی که خورده اند از خواب بیدار می شوند؟
یا کاری است که شما انجام داده اید؟
ممکن است ذهن شما درگیر احتمالاتی شود!
حقیقت این است که این یک تجربه بسیار رایج برای والدین است. اگر کودکی در طول شب خوب میخوابیده و ناگهان دچار مشکلات خواب میشود، ممکن است دچار پسرفت خواب شده باشد. این یک تجربه معمول در نوزادان است و با گذشت زمان از بین خواهد رفت. در مورد اینکه تغییر الگوی خواب (رگرسیون خواب) چیست، چرا رخ می دهد و چه زمانی می توانید انتظار این دوره های پسرفت را داشته باشید، بیشتر بیاموزید. علاوه بر این، ما ایده هایی برای کمک داریم!
رگرسیون خواب چیست؟
رگرسیون خواب زمانی است که کودک دارای الگوی خواب خوب، ناگهان برای مدتی به بیدار شدن مکرر، گریه کردن در طول شب یا مشکل به خواب رفتن دچار می شود.
پسرفت خواب بدخوابی بیش از یک یا دو شب است. این دوره زمانی است که این مشکلات خواب به طور مداوم اتفاق میافتد.
برخی از علائم پسرفت خواب عبارتند از:
- سر و صدا در طول شب
- زمان بیشتری برای به خواب رفتن طول می کشد
- چرت زدن کمتر در طول روز
رگرسیون خواب چقدر طول می کشد؟ به طور معمول، نوزادان برای 2-6 هفته دچار این اختالال می شوند، اما این مدت ممکن است در کودکان متفاوت باشد.
اگر کودک قبلاً مستعد بیدار شدن بوده است، ممکن است اصلاً متوجه این اختلال نشوید.
چرا تغییر الگوی خواب رخ می دهد و آیا اختلال خواب(پسرفت خواب) به معنای وجود مشکل است؟ اختلال خواب بسیار رایج است، بنابراین به این معنی نیست که چیزی مشکل دارد. در واقع، اختلال خواب معمولاً بخشی از رشد کودک است.
در دوران رشد کودک، شرایط بدن و ریتم آن ها تغییر می کند، به این معنی که برنامه خواب آن ها نیز تغییر می کند گفته میشود، اگر پسرفت خواب را تجربه نکردهاید یا منتظر بدنبا آمدن فرزندتان هستید، بهتر است در صورت وقوع این موضوع، از قبل آگاهی داشته باشید!
اختلال خواب معمولاً چه زمانی رخ می دهد؟
اختلال خواب (پسرفت خواب) می تواند در هر زمانی در سال های اولیه زندگی کودک رخ دهد. برخی از کارشناسان خواب چند دوره کلیدی را که در آن تغییر الگوی خواب رخ می دهد، بررسی کرده اند. آنها می گویند تغییر الگوی خواب اغلب در 4، 8، 12 و 18 ماهگی رخ می دهد، اما هر نوزادی متفاوت است . لزوماً دقیقاً در آن مواقع اتفاق نمی افتد.
تحقیقات نشان می دهد شایع ترین دوره اختلال خواب، در کودکان 4 ماهه باشد. این به این دلیل است که کودک در این سن شروع به ایجاد یک ریتم درونی بدن (ساعت داخلی)می کنند که به آنها می گوید چه زمانی بیدار شوند و چه زمانی بخوابند. همانطور که آنها به ساعت داخلی خود عادت می کنند، ممکن است در دوره هایی که خواب سبک تری دارند بیدار شوند و گریه کنند.
در مورد سایر دورههایی که معمولاً اختلال خواب رخ میدهد، این به این دلیل است که کودک در آن زمانها دچار تغییرات رشدی میشود. چیزهایی مانند رشد مهارت های حرکتی و دندان درآوردن می توانند بر خواب کودک تأثیر زیادی بگذارند. با رسیدن به نقاط عطف جدید، ممکن است پسرفت خواب را تجربه کنند.
اگر کودک اختلال خواب را تجربه کرد، چه کاری می توانید انجام دهید؟ گاهی اوقات اختلال خواب فقط چند هفته طول می کشد تا از بین برود، بنابراین این نکات ممکن است موفقیت های متفاوتی داشته باشند. این ها برخی از بهترین شیوههایی هستند که باید دنبال کنید، که ممکن است به کوتاه کردن دورههای بازگشت خواب نیز کمک کند.
- به کودک کمک کنید تا یاد بگیرد چگونه خود را آرام کند:
خودآرام سازی زمانی است که کودک یاد می گیرد خود را آرام کند. نوزادان معمولاً از حدود 4 ماهگی یاد می گیرند که خودشان را آرام کنند و این در 6 ماهگی تقویت می شود. شما می توانید با خواباندن او در حالی که خواب آلود است، اما هنوز بیدار است، به او کمک کنید تا خودش را آرام کند. این به آنها کمک می کند تا یاد بگیرند که خودشان به خواب بروند.
- اطمینان حاصل کنید که کودک به اندازه کافی غذا می خورد:
با رشد کودک، آنها به غذای بیشتری نیاز دارند. گرسنه بودن چیزی است که می تواند آنها را بیدار کند. مطمئن شوید که کودک شما به اندازه کافی غذا می خورد.
- برنامه خواب را تا جایی که می توانید مراقبت و دنبال کنید:
حتی در سنین پایین، کودک متوجه الگوهای خواب می شود. هنگامی که یک روال منظم قبل از خواب ایجاد می کنید، کودک متوجه می شود که شما برای خواب آماده می شوید، و این باعث آرامش کودک می شود.
برای کمک به آماده شدن کودک برای خواب، برنامههای منظمی برای تغذیه یا حمام کردن داشته باشید.
نشانه هایی مانند آرام یا تاریک بودن اتاق و خواندن داستان می تواند به کودک کمک کند این زمان را با زمان خواب مرتبط کند.
در کنار برنامه شبانه خود، سعی کنید زمان های نسبتاً مشابهی را برای چرت زدن در طول روز رعایت کنید. البته این زمان ها با بزرگتر شدن نوزاد تغییر می کند و روز به روز تغییراتی وجود خواهد داشت! با این حال، رعایت یک روال عمومی از زمان های یکسان خواب در هر روز می تواند کمک کننده باشد.
صبور باشید: به یاد داشته باشید که تغییر الگوی خواب معمولاً 2 تا 6 هفته طول می کشد، بنابراین ممکن است زمان لازم باشد تا کودک سازگار شود.
مشاورین متخصص روانشناس کودک ما در مجموعه هدوی آماده مشاوره با هماهنگی قبلی هستند.
هدوی
همیار_رشد