روانشناسی نفرت!

روانشناسی نفرت

نفرت احساس منفی خصومت و بیزاری نسبت به افراد، چیزها و عقاید خاص است. نفرت اغلب با احساس ترس، خشم و ناراحتی همراه است. اغلب باعث ایجاد رفتارهای مضر و شکاف در بین مردم و افزایش خشونت، تبعیض و ظلم می شود. نفرت با دیدگاه فردی تغییر می کند و از این رو می تواند به اشکال مختلف تجلی یابد.

این می تواند تنفر نژادی (نفرت بر اساس نژاد یا عقیده فرد)، نفرت مذهبی (تعصب نسبت به افراد یا گروه ها بر اساس اعتقادات مذهبی آنها)، همجنس گرا هراسی (نفرت بر اساس گرایش جنسی عمدتاً افراد دارای LGBTQIA+)، تبعیض جنسیتی باشد. نفرت سیاسی (نفرت به دلیل اعتقاد سیاسی) و نفرت طبقاتی (تعصب از پیشینه اقتصادی). این مقاله روانشناسی فردی که در در مورد نفرت است، عوامل و پیامدهای نفرت و نحوه مبارزه با نفرت را پوشش می دهد.

نفرت می تواند توسط عوامل متعددی ایجاد شود که شامل عوامل فردی، اجتماعی و روانی می شود. به غیر از این، عوامل کلیدی دیگری نیز وجود دارد که می تواند به راحتی بر نفرت تأثیر بگذارد:

تجربه شخصی: افرادی که نگرش های منفی گروه خاصی از افراد را تجربه کرده اند، احتمالاً نسبت به آنها احساس منفی دارند. برای مثال، اگر فردی توسط فردی از یک نژاد خاص مورد آزار و اذیت قرار گیرد، ممکن است نگرش نژادپرستانه ای نسبت به کل نژاد برایش ایجاد شود.

ترس و ناامنی: نفرت اغلب تحت تأثیر ترس از دست دادن چیزی است.

اجتماع:  افراد می توانند در مورد نفرت از خانواده، همسالان و جوامع خود بیاموزند. اگر فردی در معرض پیام های منفی درباره گروه خاصی قرار گیرد. آنها به احتمال زیاد نگرش منفی نسبت به گروهی که بر نفرت تأثیر می گذارد اتخاذ می کنند.

رسانه: رسانه ها نقش مهمی در تأثیرگذاری بر نفرت دارند. اگر یک کانال خبری در حال پخش اخبار منفی کلیشه ای در مورد یک گروه خاص باشد، به احتمال زیاد افرادی که تماشا می کنند نسبت به آن گروه نگرش منفی پیدا می کنند و این در نهایت بر نفرت و تعصب تأثیر می گذارد.

عامل اقتصادی: نابرابری اقتصادی می تواند به تعصب و نفرت کمک کند و بر آن تأثیر بگذارد. افرادی که از نظر اقتصادی احساس خطر می کنند، اغلب افراد اقلیت را قربانی می کنند.

عامل سیاسی: برنامه ها و تبلیغات سیاسی می تواند مردم را تحت تاثیر قرار دهد و باعث ایجاد نفرت و تعصب در بین پیروان آنها شود.

عامل روان‌شناختی: یک فرد می‌تواند شامل ویژگی شخصیتی از بدو تولد باشد. برخی از افراد به دلیل سطح پایین همدلی و سطح بالای پرخاشگری، در صفت اصلی خود نفرت دارند.

نفرت می تواند عواقب متعددی را به همراه داشته باشد که هم برای افراد و هم برای جامعه مخرب است:

آسیب جسمی و عاطفی: نفرت فرد را تحت تأثیر قرار می دهد تا مرتکب جرمی شود که از نظر جسمی به موجودات آسیب می رساند و باعث عدم تعادل عاطفی می شود. قربانیان جرایم ناشی از نفرت به احتمال زیاد استرس، اضطراب، افسردگی و PTSD (اختلال استرس پس از سانحه) را تجربه می کنند.

انزوا و طرد شدن اجتماعی: افراد دوست ندارند با فردی با افکار پر از منفی باشند، بنابراین فردی که احساس تنفر را نشان می دهد به احتمال زیاد انزوای اجتماعی و طرد شدن از همسالان و جامعه را تجربه می کند. این منجر به ناراحتی روانی و اختلال در رفاه آنها می شود.

فرصت‌های کاهش‌یافته: فرصت‌های شغلی را می‌توان کاهش داد زیرا نفرت می‌تواند منجر به تبعیض افراد در شغل و زمینه‌های شغلی شود که می‌تواند بر پتانسیل شما برای دستیابی به اهداف بالاتر تأثیر بگذارد.

افزایش خشونت و جنایت: در موارد شدید، نفرت می‌تواند میزان خشونت و جنایت را در میان افرادی که تحت تأثیر نگرش منفی قرار دارند، افزایش دهد که می‌تواند منجر به اعمال تروریستی، آسیب فیزیکی و تلفات جانی شود.

ناآرامی و تفرقه اجتماعی: نفرت می تواند باعث ایجاد ناآرامی و تفرقه اجتماعی در میان گروهی از مردم شود. همچنین باعث ایجاد بی اعتمادی در بین گروه مردم و ایجاد یک جامعه منسجم و عادلانه می شود.

این عواقب می تواند برای فرد و کل جامعه مضر باشد، پس باید با ایجاد تغییراتی در رفتار و اعمال خود با این پیامدها مبارزه کرد. در زیر چند نکته برای مقابله با نفرت وجود دارد:

آموزش و آگاهی: باید از اعمال و رفتار آنان آگاه بود. باید علت اصلی نفرت و آنچه را که می توان برای عادی سازی این احساسات انجام داد، دانست. فرد باید به اندازه کافی آموزش ببیند که احساس تنفر در حال رشد را تثبیت کند.

ترویج همدلی: فرد باید با فکر کردن به دیدگاه های دیگران و تلاش برای درک آنها، همدلی را تجربه کند.

مقابله: مقابله با سخنان تنفرآمیز راه دیگری برای مبارزه با نفرت است.

بی توجهی به محتوای مغرضانه: باید از رسانه های اجتماعی عاقلانه استفاده کرد. باید سعی کرد محتوای مغرضانه را نادیده گرفت. محتوای مغرضانه بر باورهای شما تأثیر می گذارد و به نگرش منفی تبدیل می شود که می تواند برای شما و جامعه مضر باشد.

مهربان و دلسوز: با همه، صرف نظر از نژاد، مذهب، قومیت، گرایش جنسی، جنسیت یا سایر خصوصیات ، مهربان و دلسوز باشید.

مقابله  با نفرت یک فرآیند مداوم است که نیازمند تعهد و تلاش است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید